Rolul unui nutriționist dietetician în rândul populației generale și de la individ la individ se împraștie pe o plajă foarte largă. În primul rând, în cadrul colaborării cu persoane sănătoase, un dietetician poate ajuta la optimizarea stilului de viață a acestora prin deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase și educație nutrițională. În al doilea rând, rolul nostru intervine și în cadrul managementului multor patologii metabolice prin instaurarea unor practici de natura dietetică care să susțină tratamentul medicamentos.

Cea mai importantă atribuție pe care o avem însă, consider că este cea de a educa populația cu privire la o alimentație sănătoasă și echilibrată tocmai pentru a preveni instalarea bolilor metabolice.

Acest stil de viață sănătos este compus din câțiva factori, însă cei mai importanți și modificabili sunt:
1. Alimentația echilibrată
2. Activitatea fizică regulată
3. Somnul
4. Coabitarea cu stresul

Alimentația echilibrată sau sănătoasă poate să fie abordată foarte simplu prin:
-creșterea consumului de fructe și legume
-creșterea consumului de alimente cu un conținut crescut de fibre
-consumul de proteine de calitate
-aportul de lichide (apa) la aproximativ 2L/zi
-reducerea consumului de zahăr, băuturi carbogazoase și alimente ultraprocesate

Această alimentație sănătoasă ar trebui să fie simplă, deloc costisitoare și sustenabilă pe termen lung. Orice practică drastică și bruscă are șansă de eșec mult mai ridicată față de o abordare mai lentă, dar sigură.

Dacă simți că ai nevoie de o abordare individualizată în ceea ce înseamnă o alimentație sănătoasă sau poate întâmpini dificultăți în modificarea stilului de viață, mă poți contacta pe: stefania.mirauti@gmail.com sau pe instagram: stefimirauti, și vom face tot posibilul să ajungem la țelul propus.

1
    1
    Coșul tău
    Abonamentul Semestrial
    1 X 660,00 lei la fiecare 6 luni - primele 3 zile gratuite = 660,00 lei la fiecare 6 luni - primele 3 zile gratuite